Ecopark Groot-Ammers, werkplaats en kringloop onder bordes

Het Ecopark bestaat uit een nieuwe milieustraat met daar onder ruimten voor een werkplaats en een kringloop afgiftepunt, een verkooppunt voor 2e kans bouwmaterialen en een educatieruimte met uitzicht op het gehele Ecopark. Reinigingsdienst Waardlanden en sorteer-en bewerkingsbedrijf Korenet gaan beide gebruik maken van deze locatie.

Modulo Milieustraten was verantwoordelijk voor het advies, het ontwerp en de realisatie van de milieustraat. Door het bouwen met de prefab modulaire U-elementen van Modulo was het mogelijk om op een perceel van minder dan 5.000 m2 een volwaardige milieustraat met toevoeging van circulaire functies en sociale werkplaats te realiseren.

Nieuwe milieustraat zorgt voor minder restafval
De nieuwe milieustraat is ontworpen met het oog op zo hoogwaardig mogelijke verwerking van de ingeleverde spullen en materialen. Verdeeld over een maaiveld- en bordesroute zijn inzamelmiddelen aanwezig voor de gescheiden inzameling van 21 afzonderlijke grondstoffen. Gescheiden inzameling op de milieustraat zorgt ervoor dat de grondstoffen zoveel als mogelijk worden hergebruikt of gerecycled en verlaagt daarmee de hoeveelheid restafval. Daarnaast is er een derde route die bezoekers leidt naar een inzamelplaats voor ‘2e kans bouwmaterialen’.

Werkplaats en kringloopafgifte in ruimtes onder het bordes
Belangrijke uitgangspunten voor het ontwerp van de milieustraat waren het toevoegen van circulaire functies en uitbreiding van hergebruik en recycling. ‘De tijd van een traditionele milieustraat als dumpplaats is voorbij’, zegt directeur Hans van den Brule. ‘Bij de nieuwe milieustraat in Groot-Ammers hebben we bewust gekozen voor het Modulo-concept met een verhoogd bordes van 2 meter 95 en daaronder meerdere gebruiksruimten.’ De ruimtes onder het bordes worden o.a. ingezet voor aanname van het klein chemisch afval, kringloopgoederen en opslag van materialen. Bovendien bevindt zich hier de sociale upcycling-werkplaats van de organisatie De Gezel.

Lees hier het interview met Hans van den Brule, directeur Waardlanden.

Of klik hier voor een korte film: van schets naar de opening van het Ecopark.

Terrein oppervlak: 4.370 m2

Hoogte: 2,95 m en deels 1,90 m

Gebruiksruimte onder bordes: 550 m2

Aantal containers aan bordes: 16

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54