Grondstoffencentrum Roden: 50 fracties scheiden

Het grondstoffencentrum in Roden bestaat uit een milieustraat mét innamestraat. De gemeente Noordenveld is vooruitstrevend: Op het grondstoffencentrum worden 50 fracties gescheiden ingezameld. Ook zijn in zowel het grondstoffencentrum als de naastgelegen gemeentewerf circulaire bouwprincipes toegepast.

De innamestraat
Het grondstoffencentrum bestaat uit een milieustraat mét innamestraat. De innamestraat is hier een losstaand gebouw waar bezoekers langsrijden voordat ze de milieustraat op gaan. De innamestraat wordt bemenst door medewerkers van (een) lokale kringlooporganisatie(s) die weten welke spullen nog waarde hebben. Deze spullen worden ingenomen en gaan daarna naar de winkel. Ook kunnen spullen ter plekke worden gerepareerd of gedemonteerd zodat anderen ze opnieuw kunnen gebruiken. De gemeente Noordenveld is vooruitstrevend, want de innamestraat is een relatief nieuw concept bij milieustraten.

Het bordes
Na de innamestraat rijden bezoekers het bordes op om toegang te krijgen tot de containers en inwerpzuilen voor de verschillende grondstofstromen. Op dit grondstoffencentrum zijn niet alleen puin, hout en tapijt etc. welkom, maar ook materialen die op de meeste andere milieustraten niet apart worden ingezameld zoals PVC, vilt en rubber. Dit is mogelijk door de 750 vierkante meter ruimte onder het bordes te benutten voor de opslag van het klein chemisch afval, kleine fracties en materiaal voor de gemeentewerf. Voor kleine fracties zijn inwerpzuilen gerealiseerd. Bezoekers kunnen op het bordes hun grondstoffen in de stortkoker werpen. Deze materialen belanden aan de onderzijde in de betreffende rolcontainers.

Terugblik traject
Modulo was verantwoordelijk voor de realisatie van het grondstoffencentrum. Het grondstoffencentrum was onderdeel van een grotere aanbesteding waar ook de gemeentewerf deel van uit maakte. De gemeente Noordenveld heeft daarbij gekozen voor een vernieuwende aanbestedingsmethode op basis van ‘design, build, maintain’. De aanbesteding is gewonnen door Bouwgroep Dijkstra Draisma samen met TWA architecten en Modulo Milieustraten.

 

Lees meer over het aanbestedingstraject, of de plaatsing van het bordes.

Of kijk hier een video over de bouw: Nieuwbouw grondstoffencentrum en gemeentewerf Noordenveld.

Terrein oppervlak: 6.000 m2

Hoogte: 2,60 m

Gebruiksruimte onder bordes: 750 m2

Aantal containers aan bordes: 9

Bijzonderheden: Met innamestraat

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54