KCA-depot Rosmalen: betere service en lagere kosten

De prijs en een lange garantietermijn van 10 jaar. Dat waren twee van de gunningscriteria op basis waarvan Modulo na een aanbestedingstraject de opdracht kreeg voor het ontwerp en de bouw van het depot voor klein chemisch afval in Rosmalen. Ook een snelle doorloop- en levertijd speelden bij de gunning een rol.

Het KCA-depot is opgebouwd uit twee ruime brandwerende opslagcompartimenten van allebei 12 vierkante meter. Elk compartiment heeft twee gescheiden lekbakken, waardoor meerdere afvalstromen in één brandwerend compartiment kunnen worden opgeslagen. Aan de voorzijde is een ruime sorteerruimte van 24 vierkante meter.

Betere service en lagere kosten voor Rosmalen
Voordat het KCA-depot er in Rosmalen stond, kwam de chemokar maar één keer per week naar de milieustraat, vertelt teamleider Ruben Bleekendaal van Afvalstoffendienst van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. ‘De inwoners konden dan het KCA-afval inleveren. Op de andere dagen moesten ze het weer mee naar huis nemen om later opnieuw op de milieustraat aan te bieden zodra de chemokar er was. Met het depot op de milieustraat hebben we daarvoor nu een oplossing en kunnen we bezoekers een betere service bieden. De chemokar was bovendien een wekelijks terugkomende kostenpost. Nu die er niet meer is, schat ik dat we het KCA-depot binnen een paar jaar hebben terugverdiend.’

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Sander Ott

sott@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Sander Ott

services@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54