Alkmaar: milieustraat met laag bordes

Ondanks de beperkte omvang van de locatie, is er toch een royale milieustraat in Alkmaar gerealiseerd. Het aanbod kan probleemloos worden verwerkt. Separaat is er op de locatie een KCA-depot geplaatst én een comfortabel personeelsverblijf, inclusief luifel.


Laag bordes, modulair gebouwd dus verplaatsbaar in de toekomst

Het bordes is relatief laag en heeft 2 verschillende hoogten, 1,5m en 0,75m. Hierdoor is er beperkte gebruiksruimte onder het bordes mogelijk, in totaal circa 700m2. De opdrachtgever heeft in 2011 bewust gekozen voor een modulair gebouwd bordes. Op dit moment is sprake van mogelijke verplaatsing van de milieustraat in verband met noodzakelijke woningbouw. Dat is geen probleem omdat het modulaire bordes kan worden ‘opgepakt’ en elders opnieuw worden opgebouwd. Dat bespaart op nieuwe investeringen en op primaire grondstoffen.

Modulo was verantwoordelijk voor het gehele project. Vanaf de intake, het grondonderzoek, de diverse ontwerpen, plan van eisen, infrawerkzaamheden, sloop van de oude milieustraat en de realisatie van het nieuwe bordes. De gehele locatie is vloeistofdicht uitgevoerd. Bij de uitvoering is samengewerkt met een extern adviesbureau.

Terrein oppervlak: 4.200 m2

Hoogte: 0,75m – 1,50m

Aantal containers aan bordes: 14

Gebruiksruimte onder bordes: 700 m2

Ook de ruimten onder de hellingbaan en onder het lage bordes kunnen worden benut voor bijvoorbeeld wateropslag en -buffering

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54