Nordhorn (D): ‘Easy-Drop’

In Nordhorn moesten de inwoners in de oude situatie een trap op om het afval en de grondstoffen te gooien in de containers op het maaiveldniveau. De afstand en looptijd van de auto naar container leidden tot vertraging en lange wachttijden op de milieustraat. Hierdoor ontstonden er op drukke dagen files in de buurt dat weer leidde tot onveilige situaties en irritaties in de wijk en op de milieustraat.

Easy-drop is een servicegerichte en snelle oplossing
De Easy-Drop is een relatief kleine milieustraat van circa 1,5 meter hoog. De milieustraat kan snel worden gerealiseerd doordat deze wordt gebouwd met prefab modulaire U-elementen. De Easy-Drop hebben we ontwikkeld als alternatief voor het traditionele keerwandenbordes van ook circa 1,5 m hoog. Ook is dit een goed alternatief voor de milieustraat waarbij de containers op de grond staan en waar bezoekers dan de trap omhoog moeten om hun afval en grondstoffen in te gooien.

De keuze voor de Easy-Drop werd bij Nordhorn mede gebaseerd op de korte doorlooptijd van het hele project (vier weken) en de korte tijd om het bordes te plaatsen, maar twee dagen. Uitwijken naar een tijdelijke brengvoorziening was hierdoor niet nodig. Dit bespaarde de gemeente veel kosten en ook voor de burgers was het wel zo gemakkelijk.

Kenmerken en voordelen van een Easy-Drop zijn:
– Te plaatsen op iedere fundatie, in dit geval op bestaand straatwerk
– Korte bouwtijd, weinig grondverzet en daardoor CO-reductie
– Flexibele toepassing, ieder model mogelijk: Nordhorn koos voor een hoogte van 1 meter 65
– Toekomstbestendige en strategische keuze: de modulo-elementen zijn 100 procent opnieuw te gebruiken en gemakkelijk te verplaatsen
– Zeer geschikt op slechte ondergronden door lichte constructie. Bovendien besparing op fundatiekosten doordat de druklast van de U-elementen naar de ondergrond en fundering relatief laag is ten opzichte van traditioneel gebouwde bordessen

Terrein oppervlak: 4.900 m2

Hoogte: 1,55m

Gebruiksruimte onder bordes: N.v.t.

Aantal containers aan bordes: 13

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54