Hamburg (D): 900m2 onder bordes benut

Modulo heeft in opdracht van de Stadtreinigung Hamburg een circulaire milieustraat gerealiseerd. De wens van de Duitse stad was een gebruiksvriendelijke, duurzame milieustraat. Ook moest er toekomstbestendig worden gebouwd. Een milieustraat die bij veranderende wensen en eisen makkelijk is aan te passen. Dat kan door de bouw met modulaire prefab U-elementen. Het bordes is circulair ontworpen, het bordes kan eenvoudig worden uitgebreid of verplaatst.

Onder bordes ruim 900 extra vierkante meter
De U-elementen zijn hol waardoor dubbelgrond gebruik mogelijk wordt. In Hamburg ontstaat er daardoor onder het bordes 900 extra vierkante meter. Die extra ruimte wordt onder meer gebruikt voor de opslag van het depot voor klein chemisch afval (KCA), de inname van kringloopgoederen, de opslag van minicontainers en voertuigen, en als werkplaats- en kantoorruimten. Ook worden er bepaalde afval- c.q. grondstofstromen gesorteerd en/of bewerkt.

Gebruiksgemak voor bezoekers
Hamburg wil hoge scheidingsresultaten behalen door bezoekers optimaal te faciliteren. Op het bordes staan zeven inwerpzuilen die zijn geïntegreerd in de Modulo-elementen. De ingeworpen stromen (als kleding, textiel, edelmetalen, glas) komen rechtstreeks onder het bordes terecht en worden daar verwerkt en/of gesorteerd. Om de bezoekers en de medewerkers comfort te bieden, is gekozen voor een totale overkapping van de milieustraat – de oprit uitgezonderd. In de winter worden de op- en afritten verwarmd.

De opdrachtgever heeft zelf de infrastructurele werkzaamheden verzorgd, gebaseerd op door Modulo aangegeven specificaties.

Terrein oppervlak: 5.800 m2

Hoogte:
2,60m

Gebruiksruimte onder bordes:
900 m2

Aantal containers aan bordes:
20

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54