Woerden: circulaire milieustraat

Een gebruiksvriendelijke, duurzame milieustraat met de mogelijkheid om die in de toekomstmakkelijk uit te kunnen breiden of zelfs geheel te verplaatsen. Dat was de wens van de gemeente Woerden. Modulo realiseerde dit door de milieustraat circulair te ontwerpen en te bouwen met modulaire prefab U-elementen. Mocht het nodig zijn om de milieustraat in zijn geheel te verplaatsen omdat er bijvoorbeeld woningbouw nodig is. Geen probleem. Alle U-elementen kunnen gewoon worden verplaatst naar de nieuwe locatie. Geen sloop, geen desinvestering en geen verspilling van grondstoffen.

KCA-depot, kringloopgoederen en opslag onder verhoogd bordes
Bovendien is dubbel grondgebruik mogelijk. De U-elementen zijn hol waardoor er onder het bordes een enorme ruimte ontstaat. In Woerden worden die 1200 extra vierkante meters onder meer gebruikt voor een depot voor klein chemisch afval (KCA), inname van kringloopgoederen opslag van minicontainers en stalling van voertuigen en materieel.

Flink besparen op kosten voor fundering
Modulo was verantwoordelijk voor het gehele project. Van de aanvraag van de vergunning tot en met de uiteindelijke realisatie. Door te kiezen voor het Modulo-concept kon de gemeente besparen op de kosten voor de infrawerkzaamheden. De modulaire prefab-elementen hebben namelijk een relatief lage lijnbelasting naar de ondergrond. Lager dan die van traditionele bouwwijzen, zoals keerwanden. Hierdoor zijn er fors minder kosten voor fundatie nodig.

Terrein oppervlak: 8.500 m2

Hoogte: 2,60m

Gebruiksruimte onder bordes: 1.000 m2

Aantal containers aan bordes: 14

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54