Lemmer: gemeente kiest opnieuw voor Modulo-bordes

De combinatie van een modulair gebouwde milieustraat met opslag onder het bordes. Die voordelen gaven de doorslag voor de gemeente Fryske Marren om in Lemmer voor het Modulo-concept te kiezen. Daarnaast was Modulo bij de gemeente al bekend. Jaren geleden is het bestaande bordes in Joure uitgebreid met de modulaire elementen waardoor destijds op relatief eenvoudige wijze, vele (dubbele) vierkante meters konden worden toegevoegd aan de milieustraat.

27 afval- en grondstofstromen en benutten onderzijde bordes
Modulo is van begin af aan betrokken geweest bij het project in Lemmer. Zo is er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd en hebben wij de milieustraat ontworpen. Daarbij was een vlotte doorstroming, ook als het aantal bezoekers stijgt, een vereiste. Een uitgekiende logistiek op het bordes en een tweede, snelle route op de begane grond moeten dit bewerkstelligen. Er worden nu zo’n 27 afval- en grondstofstromen gescheiden ingezameld. De extra meters onder het bordes worden in Lemmer onder meer gebruikt voor de opslag van materiaal van de buitendienst en voor het depot voor klein chemisch afval.

Circulariteitsscore milieustraat 90% volgens Madaster
De gemeente heeft in haar duurzaamheidsbeleid opgenomen dat er geen waardevolle grondstoffen verloren mogen gaan. De circulair gebouwde milieustraat past in dit beleid. De milieustraat is opgenomen in Madaster Materialenpaspoort. Daarvoor kreeg wethouder Irona Groeneveld het certificaat uitgereikt. Madaster heeft daarin een circulariteitsscore van 90% toegekend (ter vergelijking, een traditioneel gebouwde milieustraat scoort rond de 15 procent). 

Voor meer informatie:
klik hier voor het interview met Gerben de Boer, beleidsmedewerker afval en milieu van de gemeente De Fryske Marren.
Of laat u inspireren door de video van de bouw van de milieustraat.

 

Terrein oppervlak: 8.800 m2

Hoogte: 2,60m

Gebruiksruimte onder bordes: 800 m2

Aantal containers aan bordes: 15

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54