Teltow (D): flexibel en efficiënt

Extra vierkante meters door de ruimte onder de milieustraat en flexibiliteit in de toekomst. Dat waren twee van de belangrijkste redenen waarom Abfallwirtschaft Potsdam-Mittelmark (APM) voor Modulo koos. Modulo is vanaf het begin betrokken geweest bij dit project van APM. Eerst in een adviserende rol, daarna in de ontwerpfase tot en met de realisatie van de toekomstbestendige milieustraat, inclusief alle daken. Deze laatste stap is nu voltooid.

Flexibel en efficiënt gebruik van de ruimte
Flexibiliteit en optimaal gebruik van de oppervlakte stonden bovenaan het verlanglijstje van de opdrachtgever. De nieuwe milieustraat kan op elk moment eenvoudig worden uitgebreid of aangepast aan toekomstige ontwikkelingen. Optimaal gebruik van het vloeroppervlak was ook een pluspunt voor APM. Dankzij de constructie met U-vormige betonelementen kan ook de ruimte onder het bordes worden benut. In Teltow kozen ze voor een bordes met twee aaneengesloten hoogtes van 1,55 en 2,60 meter. De extra vierkante meters onder het bordes kunnen dus zeer efficiënt worden gebruikt, bijvoorbeeld voor de opslag van apparatuur, grondstoffen en materialen.

Overkapping over de hele milieustraat
De containers staan op de begane grond aan een verhoogd bordes. Dit hoogteverschil maakt het voor bezoekers gemakkelijk om hun gescheiden afval en grondstoffen in te gooien. Dit is een groot verschil met de oude situatie. Bij de oude milieustraat, die tijdens de bouwfase nog in gebruik was, is alles op maaiveld. Een andere grote verandering is dat het hele bordes van de nieuwe milieustraat overdekt is. Dit is prettig voor bezoekers en werknemers omdat ze niet alleen beschermd zijn tegen de regen, maar ook tegen de zomerse hitte.

APM heeft er bewust voor gekozen om de hele milieustraat te overkappen, omdat de grondstoffen in de containers dan droog blijven. Modulo heeft ook twee luifels geïnstalleerd, waarvan één boven een rij containers op de begane grond. En vanwege de eisen van de Duitse waterschappen is er ook een overkapping boven de containers voor bruin- en witgoed. De containers aan het bordes en op maaiveld zijn goed toegankelijk, omdat er tijdens de planningsfase veel aandacht is besteed aan de routing. Omdat het een langgerekt bordes is, kunnen bezoekers in een rechte lijn doorrijden en hoeven ze niet te keren of achteruit te rijden. Dit voorkomt opstoppingen op het bordes. De op- en afrit die niet onder het dak liggen in de winter verwarmd. Dit voorkomt ijsvorming en dus gladheid voor bezoekers.

Terrein oppervlak:  circa 6.300 m2

Hoogte: 1,55 m en 2,60 m

Gebruiksruimte onder bordes:  circa 650 m2

Aantal containers aan bordes: 17

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met:

 

Doke van Niekerk

dvniekerk@modulo-milieustraten.nl

(035) 588 54 54